Jag Åsa Nordström är född i Gällivare -72, men uppvuxen i Luleå.  Bor numera i utkanten av byn Ersnäs, Svartskatan. Här bor jag med min man Stefan, våra barn Robin -95, Jesper -00 & Emilia-09 samt våra hundar.


Barndoms åren tillbringade jag mina lov uppe hos morfar & mormor i Malmberget.  Det är sedan den tiden som hundar, fiske & natur blommade ut.

Hemma hos mina älskade föräldrar har vi alltid haft djur.  Hamstrar, fåglar & akvarie samt hundar. Vi hade schäfer i många år innan min mamma fick astma. Då var vi djurlösa ett tag,  men inte ens mina föräldrar gillade tanken, så vi provade en dvärgpudel. Han blev en höjdare för mig, vi tränade att hoppa i alla lekparker. När Pontus lämnade in så skaffade vi en ny dvärgpudel vid namn Totte. Det har passerat många pudlar i alla storlekar & färger genom åren i hemmet hos mamma & pappa. Men Totte är den som förblir min lilla ängel.

 

Jag & han smög i buskarna för att tjuvtitta när två män tränade sina schäfrar. När tjuvttittandet var över så fick sig Totte en omgång.  Detta resulterade i att han kunde appell & lägrelydnaden som jag då inte visste vad det var. Männen jag tjuvtittade på var Lars-Göran Johansson & Lennart Barck. Som sedan visade sig vara mina blivande lärare på instruktörsutbildningen.


Är instruktör sedan -97 men har varit aktiv redan sen -94 på Brukshundsklubben. Där har jag även suttit i styrelsen samt Distrikststyrelsen (ÖND) ett antal år. -97 blev jag även Mentalfigurant.

 

Sen fick jag chansen att hänga med Birgitta Friman innehavare av Kennel Cayafas. Där lärde jag mig att visa upp hundar, så utställnings präglingen fick jag där. Tack Birgitta för all lärdom, det bär jag med mig hela livet!! I min start på Luleå Brukshundklubb så började jag med min storpudel Gustav. Sen skaffade jag en Groenendael tik, som föddes -94 & sedan har rasen stannat i mitt hjärta!

 

  ariel

SEUCH TJH (bev) Flisdaelens Major Allison ”Ariel”

Ariel var ingen utställnings stjärna men jag underhöll mitt behov med att  ställa andras hundar.  Ariel skadade ryggen & blev utdömd, men vi kämpade & fick behålla henne 3 år till.  Men när hon till sist inte kunde använda höger bakben så åkte vi in.  Hon somnade i mattes armar, åh Gud så hon fattas mig.  Jag väntar fortfarande på min svarta…

 

 erah 

KORAD NORDUCH TJH (bev) LP2 Hexen House Erah

Hon var 2011 inne på sitt 13år, men som en 2åring i huvudet och kroppen trots 5 kullar efter sig.  Det var med henne som allt började, utställningar, alla goda kontakter  med uppfödare och nya härliga vänner för resten av livet.


Stort Tack till min man & våra barn som  förstår hur mycket tid det tar att träna & tävla hund.

 

skk banner

Reklammodul

eukanuba1 mush2 nutrolin1 agria2

 

Åsa & Stefan Nordström , Svartskatavägen 416, 975 92 Luleå. 070-239 54 48